THE BOWER

Client
Services
Contractor
OVERVIEW

What were once underperforming sixties buildings for British Telecom, have now been transformed into the Bower, a new mixed-use quarter located adjacent to Old Street roundabout.
Featuring 320,000 sq ft of modern office space, vibrant restaurants and retail zones, the Bower sets a new standard for commercial design in London.

OUR SOLUTION

In ‘The Tower’, Bower’s main office building, Radii AG designed, manufactured and installed bespoke fire-rated frameless screens. This robust, durable system offers supreme levels of fire protection, maximising occupant safety without compromising the industrial-look desired by the client.

Additionally, to ensure fire protection throughout, Firetec lift doors were also specified, installing one set of doors on each floor of The Tower.

The AG Collection

Dedication to precision and future innovation

PROJECT INSIGHTS

One of the biggest challenges was to work within the parameters of the existing 1960s office structure with building tolerances, which had to be considered to meet the design intent.

Furthermore, the newly created double height, split-level offices required the development of a handrail-like component across the glazing system at mezzanine level, to act as a base to fix a screen privacy baffle - if it is required by a tenant at a later date to ensure they are not overlooked.

error:

RADII AG

31 Harbour Exchange Square, 
Canary Wharf, London, E14 9GE

GENERAL
+44 (0) 20 7952 4830
info@radiiag.com

PRESS
press@radiiag.com

CAREERS
careers@radiiag.com